ДБР затримало прикордонника з Харкова за хабар

Працівники Державного бюро розслідувань у взаємодії з СБУ затримали у Харкові інспектора Державної прикордонної служби, який вимагав хабар у свого колеги.

Про це Харків Times повідомили у прес-службах ДБР та Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Східного регіону.

Колега затриманого хотів перевестися з відділу прикордонної служби до управління прикордонного загону. Фігурант, головний сержант, повідомив, що може «вирішити це питання, поговоривши з потрібними людьми». За це він захотів отримати 7,5 тис. доларів США. Ціну аргументував тим, що це складна процедура і тільки використовуючи свій авторитет зможе допомогти з переводом.

28 березня біля кінотеатру «Київ» у Харкові відбулася зустріч, на якій підозрюваний одержав хабар. Одразу після цього його було затримано.

Прикордоннику повідомлено про підозру в одержанні неправомірної вигоди для себе за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави, поєднане з вимаганням (ч. 3 ст. 369-2 Кримінального кодексу). Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк до 8 років з конфіскацією майна. Встановлюється повне коло осіб, які можуть бути причетні до такої злочинної схеми.